Hoe verloopt een Cranio Sacraal behandeling?

De behandeling vindt bij voorkeur plaats in de eigen vertrouwde omgeving van het paard. Het paard moet droog en schoon zijn om de behandeling goed uit te voeren. Een behandeling duurt 1 a 1,5 uur.

Voorafgaand aan de behandeling wordt het paard beoordeeld op beweging, houding en de conditie van het weefsel wordt bekeken. Hierop wordt samen met de informatie van de eigenaar een behandelplan gemaakt. Na de behandeling mag het paard in de wei of paddock vrij bewegen, of dient er 10 minuten aan de hand gestapt te worden. Aan de hand van de behandeling mag het paard een of meerdere dagen niet belast worden met ruitergewicht.

Er is een aantal contra-indicaties waarbij Cranio Sacraal Therapie niet kan worden ingezet*. Bijvoorbeeld bij verse botbreuken, specifieke oogaandoeningen, ernstige kreupelheid (paard loopt op drie benen), bepaalde medicatie voor een acute aandoening, bij bepaalde ziektebeelden en koorts. Daarom vul je als eigenaar voorafgaand aan de behandeling een intakeformulier in. Bij drachtige of zogende merries is voorzichtigheid geboden, de korte periode voor en na entingen en ontworming in overleg. Wil je een intakeformulier ontvangen of overleggen of Cranio Sacraal Therapie passend is voor jouw paard? Je kunt contact met mij opnemen.

Raadpleeg bij ziekte eerst een dierenarts. Ik ben geen dierenarts en stel geen diagnoses. Cranio Sacraal Therapie is geen vervanging voor behandeling van een dierenarts.

*De contra indicaties voor Cranio Sacraal Therapie verschillen van MLD, wanneer Cranio Sacraal Therapie niet mogelijk is, kan in bepaalde gevallen MLD heel helpend zijn voor het paard.


© 2022 Je paard is het waard / EdeK