Low Power Laser

Lichttherapie (Low Level Laser Therapy/LLLT) kan ingezet worden ter stimulering van de genezing en verlichting van pijn bij paarden. Met lasertherapie wordt energie overgebracht door middel van licht. Licht bestaat uit kleine pakketjes energie, fotonen genaamd, deze fotonen geven een biochemische reactie in de cel. Energie is nodig op die plaatsen waar het lichaam het nodig heeft processen op te starten of aan de gang te houden om de afweeractiviteit te optimaliseren.

De laser stimuleert het vrijkomen van ATP (Adenosine TriPhosfaat). ATP is een stof die verantwoordelijk is voor de celenergie in ons lichaam en wordt geproduceerd door de mitochondriën, dit zijn energiefabriekjes binnen de cel. ATP zorgt dus voor energie, zodat het lichaam in staat is om nieuwe stofjes aan te maken voor weefselherstel, orgaanfunctie verbetering, prikkeloverdracht (actiepotentiaal) en spieractiviteit. Bovendien bevordert ATP de doorlaatbaarheid van de celwand wat verschillende fysiologische processen in de cel in gang zet. Deze fysiologische effecten hebben een effect op verschillende celtypes zoals onder andere macrofagen, fibroblasten, mestcellen en endotheelcellen.

De laser verhoogt Stikstofmonoxide (NO) wat in het lichaam betrokken is bij de communicatie tussen cellen in het immuno-inflammatoire systeem, in het centrale zenuwstelsel en in het cardiovasculaire systeem. De verhoogde stikstofmonoxide levert een positieve bijdrage aan herstel.

Activatie lymfatische systeem. De low power laser werkt tot ongeveer 3 cm diep. Precies voldoende om samen met werken met het lymfesysteem. De low power laser kan gebruikt worden als solotherapie, echter het meest effectief is het om te combineren met manuele lymfe drainage.

Ik maak gebruik van de Photizo Vetcare, Deze laser is geschikt voor de behandeling van chronische pijn en ontstekingsaandoeningen. Het stimuleert genezing, verlicht pijn, kalmeert spierspasmen, verhoogt de bloedsomloop en verwijdert afvalstoffen. Je kunt de low power laser onder andere inzetten voor wond- en littekenbehandeling, pees- gewrichtsbanden- en gewrichtsblessures, rotstraal als gevolg van schimmels, rug- en nekklachten en het verminderen van een ontstekingsreactie.

De Photizo Vetcare geeft een voorgeprogrammeerde dosis therapeutisch licht. Je kunt zelf gemakkelijk de laser gebruiken met 1 druk op de knop, eventueel tussen behandelingen van een dierenarts of therapeut in (overleg inzet van de laser altijd met je behandelaar). Je kunt de low power laser huren, zie tarieven, voor informatie over de beschikbaarheid kun je contact opnemen.

De Low power laser is geen vervanging van inzet van een dierenarts, therapeut of medicatie.


© 2022 Je paard is het waard / EdeK