Kasall van Equi Center & Robby (+ moeder van)

Oktober 2022, onze Kasall is niet helemaal zichzelf, koliekerig.

De ene dag gaat het goed, de andere is het mis. Het blijkt een bloedworminfectie ondanks de mestonderzoeken…

Gelukkig spreek ik Marjon bijna dagelijks en ik leg het haar voor. Zij weet direct wat kan helpen naast de wormkuur die de pony kreeg.

Met haar supplementenkennis, cranio sacraal wat ik zelf kan, en ander voer, hebben we de pony hier doorheen geholpen. Nu hij ook op het natuurlijke voer staat, is hij ineens ook veel minder introvert en flegmatiek.

Hij glanst, is levendig en geniet van alles. Springen, dressuur en het bos in, hij staat klaar!

En ik weet dat Marjon soms echt gek van ons werd, want deze pony eet niet graag. Hij liet zoveel staan. Dus telkens moest de trukendoos weer open.

November 2022


Hippolyta, Let’s Dance en Frans

Onze paarden worden in de dressuur sport op amateur niveau uitgebracht.(tot Z2-Niveau) Tevens fokken wij met onze paarden.

De paarden staan vrij hoog in het bloed (KWPN) en hadden op wedstrijden te vaak last van stress .

We zijn gaan kijken of anders voeren misschien een oplossing zou kunnen zijn. We voerden tot die tijd kant en klare brokken van een bekende Nederlandse producent.

We zijn in aanraking gekomen met Marjon, en na een intake formulier en wat foto’s vd paarden heeft ze ons voer adviezen gegeven.

De resultaten waren boven verwachting. De paarden zijn veel rustiger in de omgang en op wedstijden, waardoor de resultaten veel beter zijn geworden. De paarden kleuren beter en kleine ongemakken zijn weg zoals Mok en staart en manen schuren.

Het is echt een aanrader om gebruik te maken van de adviezen van Marjon.

Wij zijn er blij mee.

Stal Sturkenboom  (Utrecht)

Frans Sturkenboom

November 2022


Bolero & Anneloes

Bolero, 26 jaar, ruin. Ging in november 2021 met pensioen maar was daarvoor nog volop in de sport. Bolero kreeg altijd Seniores Priores op advies van de dierenarts. Zijn gebit werd namelijk snel minder. Bolero had altijd last van mestwater en als we op concours gingen ook altijd dunne mest.

Vanaf maart 22 kreeg hij regelmatig heftige koliek en gelukkig had ik Marjon leren kennen. Zij hoorde mij aan, snapte de zorgen en zei: haal hem alsjeblieft van dat voer af.

Maar waar begin je? Ik kende de nieuwe manier van voeren niet (nog niet, ik volg Marjon). Zij legde uit waar ik op moest letten en wat waarschijnlijk de koliek veroorzaakte. Met haar kennis en kunde heeft ze Bolero heel langzaam over gezet naar Agrobs en Metazoa en wat supplementen.

En wonderlijk, hij heeft tot nu toe geen koliek gehad. Zijn mest is mooi droog. We zijn nog niet helemaal af van de SP, want bij iedere mindering, wordt de pony nog meer op voer gericht. Maar het komt goed met Marjon haar hulp.

Wij zijn om qua voer, geen roze koeken maar een spreekwoordelijke lekkere granola πŸ˜‰

September 2022


Jeff en Marlissa

Ik heb Marjon ingeschakeld voor voedingsadvies bij een paard met tevens ondergewicht en CPL, een lastige combinatie. Marjon gaat als professional te werk en heeft duidelijk verstand van zaken, weet onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken in belangrijkste voedingsbehoeften en zet daarmee het paard op 1. Naast de voerkeuzes worden ook de juiste supplementen overwogen en denkt ze fijn mee om algemeen management te optimaliseren binnen de mogelijkheden. Ook de mogelijkheid voor korte vragen achteraf is ideaal, aangezien je zelf door de bomen het bos soms niet meer ziet. Bij voeraanpassingen zie je vooral verschil op langere termijn, maar het paard is zienderogen opgeknapt en zit steeds beter in zijn vel! We zijn hier natuurlijk erg blij mee en zouden Marjon dankzij haar veelzijdige opleiding zeker aanbevelen aan andere paardeneigenaren! Het enige nadeel is dat ze mij voor de hond niet kan helpen πŸ˜‰

September 2022


Argus en Desiree

In mei kwam m’n haflinger kreupel van de wei (mogelijk een trap gehad) met een zwelling bij z’n rechter heup bot. Na het een paar dagen aangekeken te hebben zat er weinig verbetering in. Toen heb ik Marjon een MLD behandeling laten doen. De volgende dag liep hij op wat stijfheid na weer normaal. De zwelling was een stuk minder en de plek voelde veel soepeler aan. Ik was echt verbaasd over het effect van de MLD behandeling. 3 dagen later een 2e behandeling gedaan. In de week erna zijn we ook weer gaan rijden. Ik ben zeer te spreken over de MLD behandelingen van Marjon.

Mei 2022


Tyr en Nikita

Marjon is een aantal weken geleden voor het eerst bij mij en Tyr geweest voor eerste behandeling. Tyr heeft astma en het was lastig om dat onder controle te krijgen, na de eerste behandeling was er al duidelijk verschil te merken!

Na een ongeveer een week hebben we nog een behandeling gedaan en toen ademende hij weer wat voor hem normaal kan zijn!

Afgelopen week heb ik voor het eerst sinds juni weer op hem kunnen stappen een klein rondje maar het begin is er weer πŸ˜€

Met regenachtig weer heeft hij nog wel iets meer moeite maar het is lang niet meer zoals het was. Op aanraden van een vriendin van mij heb ik MLD laten doen en dat is het meer als waard!

Ook loopt hij soms weer aan de longe en doen we dan twee kleine stukjes draven.

Heel erg bedankt Marjon en tot de volgende keer! πŸ˜€

Februari 2022


Ballie en Sonja

Het begon einde zomer 2021, Ballie onze lieve IJslander kreeg jeuk. We hadden hem toen een jaar en de vorige zomer had hij nergens last van. Nu komt zomereczeem regelmatig voor bij IJslanders, dus ik had een paar stalgenootjes met ervaring ernaar laten kijken. Wat tips en aangeraden smeerseltjes uitgeprobeerd, dat leek niet te helpen.

Vervolgens had ik Marjon van Je Paard is het Waard om hulp gevraagd. Marjon kwam tot de ontdekking dat Ballie gedurende de zomer een tekort had opgelopen aan vitamines en mineralen. Ik had Ballie wel mooi op gewicht weten te houden gedurende het weilandseizoen, dat dan weer wel. Tevens had ik in de zomer advies gevraagd aan degene van wie ik het voer kocht of hij (doordat hij zo weinig werd bijgevoerd) wel genoeg pitamientjes binnen zou krijgen. Dat bleek dus bij de analyse door Marjon achteraf niet zo te zijn.

Marjon had een heel nieuw voedingsschema voor ons gemaakt en daarbij producten die de jeuk konden triggeren op de ‘verboden’ lijst gezet. Ook kregen wij een olie om te smeren. Dit begon al snel te werken om de ergste jeukprikkel weg te halen. Het voerschema had zijn tijd nodig, het duurde even voordat alle tekorten aangevuld waren. De supplementen veranderden ook telkens na een paar weken. Dit werd elke keer aangepast aan zijn behoefte.

Ik ben zo blij dat dit heeft gewerkt, Ballie heeft geen jeuk meer!

Als kers op de taart heeft Ballie nog een MLD behandeling gekregen, ook hier reageerde hij heel goed op.

Om een lang verhaal kort te maken, blij paard en dus ook een blij mens.

Dank je wel Marjon!

November 2021


Guus en Christa

Vanwege de peesblessure van mijn paard Guus, heb ik Marjon ingeschakeld van β€œJe paard is het Waard”. Marjon weet heel goed wat zij doet en heeft veel kennis van zaken. Zij neemt uitgebreid de tijd en stelt het paard (en niet te vergeten jou, als eigenaar) op zijn/haar gemak en legt uit wat zij doet. Ook hield zij rekening met het behandelplan van de dierenarts en heeft vooraf informatie ingewonnen hierover en over het paard. Guus heeft erg goed gereageerd op de behandelingen en dit heeft zeker invloed gehad op zijn herstel. Naast deze behandelingen heeft Marjon ook voedingsadvies gegeven, aangezien Guus wel wat kilootjes mag kwijtraken πŸ™ˆ. Ook hier zien we al verschil. Ik raad Marjon dus zeker aan!

Oktober 2021


Bobbie en Mariska

Bij mijn Tinker heb ik deze zomer een gezwel op de koker ontdekt. Na onderzoek van de dierenarts bleek dit een sarcoid, welke helaas onrustig en groeiend was. Hierdoor en ook door de lokatie moest deze onder volledige narcose verwijderd worden.

Marjon heeft ons advies gegeven over supplementen ter ondersteuning van het herstel en daarnaast hebben wij ook de laser gebruikt ter bevordering van de wond genezing. De laser is makkelijk in gebruik en mijn Tinker vond het niet hinderlijk. De wond welke ca. 15 cm was na de operatie is heel mooi genezen en nu valt er niks meer te zien.

Ik ben zeer tevreden en raad het iedereen aan!

Juni 2021


Zorah en familie Wesseling

Zorah is nu ruim twee jaar bij ons. Ze is een fjordmix merrie van 7 jaar. Vanaf het begin konden we bij Marjon terecht met alle vragen rondom voeding. We waren echt op zoek naar het goede dieet voor haar.
Zorah heeft wat gezondheidsprobleempjes. Op de wei wordt ze snel te zwaar en in de winter wordt ze snel te mager. Ook heeft ze problemen met haar hoeven. Er is een chronische lichte hoefbevangenheid bij haar geconstateerd en daardoor is ze snel gevoelig op haar voetjes.
Verder kan ze best wat spanning vasthouden, zowel geestelijk als lichamelijk, wat zich dan weer uit in scheefheid en stress.

Sinds de zomer meet Marjon iedere 5 a 6 weken Zorah. We kunnen nu de afgemeten hoeveelheid van de juiste voeding voor Zorah geven. Aangevuld met de kruiden en supplementen die Marjon aanraadt en Zorah kiest. Zorah zit nu heel lekker in haar vel. Ze ziet er geweldig uit qua gewicht, vacht en uitstraling. Haar hoeven gaan heel erg goed en is in blakende gezondheid.

Bedankt Marjon voor al je hulp.

Liefs Jascha, Madelief en Rozemarijn
En Zorah natuurlijk

December 2020


Sonny en Karin

Augustus 2020 liep mijn paardje Sonny opeens op drie benen. Sonny gaf een vreemd wisselend beeld, de ene keer liep hij prima, de andere keer stokkreupel. Marjon was degene die vermoedde dat hij zijn griffelbeentje wel eens gebroken kon hebben. Op basis van haar vermoeden heb ik de dierenarts laten komen voor foto’s.

Op de foto’s was een duidelijk breuk in het griffelbeen en een zichtbare bult op zijn pijpbeen te zien. Absolute rust was het advies.

Sonny kreeg een piepklein eigen weitje en in overleg met de dierenarts is Marjon gestart met de MLD behandelingen en een voeradvies ondersteunend aan de behandelingen (o.a. kruiden, vitamines en ander voer). Na zes weken kregen we goed nieuws, we mochten voorzichtig gaan stappen. En nu een half jaar laten doen we weer wat Sonny het allerleukste vindt, we zijn voorzichtig weer aan het springen.

De behandelingen zorgden ervoor dat zijn been niet meer warm of dik is geweest. De zichtbare bult is onzichtbaar geworden en ook bijna niet meer te voelen. En daarbij net zo belangrijk of misschien het allerbelangrijkste, Sonny mocht niets, maar vond rust in de behandelingen. Hij had er zoveel baat bij dat hij zijn stress kon laten afvloeien. Een gezonde geest zorgt voor een gezond lijf!

Hij genoot zo dat hij altijd zachtjes hinnikte als hij Marjon aan zag komen.

Ik raad iedereen Marjon aan. Ze straalt rust uit en is altijd lief en geduldig voor je paard. Daarbij heeft ze heel veel kennis. En is ze ook nog eens ontzettend leuk en gezellig. Ik weet zeker dat Sonny het met mee eens is.

Augustus 2020


Spritely en Laura

Marjon is mijn merrie komen behandelen met MLD toen bij haar een peesblessure/peesschedeontsteking werd geconstateerd. De behandelingen hebben een goede bijdrage geleverd om de zwelling te laten afnemen en mijn paard vindt de behandelingen ook heel erg fijn. Ze geniet er zichtbaar van. Verder is Marjon erg fijn in de omgang met jou en je paard! Tot slot denkt ze ook nog eens erg goed met je mee op gebied van voeding, supplementen en verdere behandeling, ook met andere kwaaltjes. 

Juli 2020


Miranda en Tamara

Miranda is een 12 jarige Freiberger merrie. Sinds december 2019 heeft ze een blessure aan haar collaterale bandje in haar rechter voor voet. De veearts zei dat ze op rust moest en gedoseerd mocht bewegen. Alleen stappen. Dat was best een uitdaging met een energiek paard. Om Miranda naast de rust en het stappen te ondersteunen heeft Marjon gekeken of er nog aanpassingen nodig waren in de voeding.

Het was belangrijk dat ze voldoende belangrijke voedingsstoffen binnen kreeg om de blessure te laten herstellen. Maar ook om haar enigszins rustig te houden. Dus back-to-basic in de energie en juist aanvullend in de stoffen die het lichaam helpen te herstellen.

Daarnaast heeft Miranda MLD behandelingen gekregen. Hier van heb ik veel resultaat gezien. Zowel fysiek als mentaal. Tijdens de behandeling komt Miranda helemaal tot rust, maar je ziet/voelt ook dat het lijf aan het werk is. Dat is mooi om te zien. Toen we na 7 weken weer terug gingen naar de kliniek voor een controle, waren zowel degene die de scan deed, als de behandelend veearts, verbaasd over het snelle herstel van Miranda. Ze hadden niet verwacht dat het collaterale bandje er na 7 weken rust al zo goed uit zou zien! Daarna hebben we nog een paar weken rust moeten houden, waarin de behandelingen voortgezet werden. En daarna mochten we langzamerhand weer gaan opbouwen. Dat maakte dat we eind april al weer behoorlijk opgebouwd waren.

Ik heb weer een blij paard!

December 2019Β© 2022 Je paard is het waard / EdeK